Podmínky ochrany osobních údajů

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ - GDPR

Pokud jste zákazníkem Látkovky.cz, odběratelem novinek nebo návštěvníkem webu, svěřujete mi své osobní údaje. Já zodpovídáme za jejich ochranu a zabezpečení.

Pro poskytování našich služeb, prodej zboží a provoz Látkovky.cz zpracovávám některé osobní údaje. 

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických sobo v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“)

Seznamte se, prosíme, s ochranou osobních údajů, zásadami a právy, které máte v souvislosti s GDPR (Nařízení o ochraně osobních údajů). Je to tady v podstatě stejné, jako na všech ostatních férových webech, které jste dnes proklikali. 

Kdo je správce?

Jsem provozovatel tohoto e-shpou: Ing. Markéta Bumbálková, Čs. Armády 649, 25230 Řevnice, IČ: 71580662. Provozuji webovou stránku www.latkovky.cz.

Vaše osobní údaje zpracovávám jako správce, tj. určuji, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybírám případné další zpracovatele, kteří mi se zpracováním budou pomáhat.

Kontaktní údaje

Pokud se na mě budete chtít v průběhu zpracování obrátit, můžete mě kontaktovat na e-mail: marketa@latkovky.cz.

Prohlašení

Prohlašuji, že jako správce vašich osobních údajů splňuji veškeré zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že:

  • budu zpracovávat vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu, plním dle článku 13 GDPR informační povinnost ještě před zahájením zpracování osobních údajů,
  • umožním vám a budu vás podporovat v uplatňování a plnění vašich práv podle zákona o ochraně osobních údajů a GDPR.

 Rozsah osobních údajů a účely zpracování

Zpracovávám osobní údaje, které  mi sami svěříte, a to z následujících důvodů (pro naplnění těchto účelů):

  • poskytování služeb, plnění smlouvy
    vaše osobní údaje v rozsahu: e-mail, adresa a telefonní číslo -  nezbytně potřebuji k plnění smlouvy (např. dodání zboží fyzicky, případně elektronicky).
  • vedení účetnictví
    jste-li zákazníky, vaše osobní údaje (fakturační údaje) nezbytně potřebuji, abych vyhověla zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.
  • marketing - zasílání newsletterů
    Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), pohlaví, na co klikáte v e-mailu a kdy je nejčastěji otevíráte využívám za účelem přímého marketingu - zasílání obchodních sdělení. Jste-li mým zákazníkem, dělám tak z oprávněného zájmu, neboť důvodně předpokládám, že vás novinky z Látkovky.cz zajímají, a to po dobu 5 let. Pokud nejste mým zákazníkem, zasílám vám newslettery jen na základě vašeho aktivního přihlášení, platnost je též 5 let. V obou případech můžete tento souhlas odvolat použitím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu.
  • pokročilý marketing na základě souhlasu
    Pouze na základě vašeho souhlasu vám můžeme zasílat také inspirující nabídky třetích osob nebo využít e-mailovou adresu např. pro remarketing a cílení reklamy na Facebooku, a to po dobu 5 let. Ten lze samozřejmě kdykoli odvolat prostřednictvím našich kontaktních údajů.
  • fotografická dokumentace, reference, živé akce, prezentace
    Pouze na základě vašeho souhlasu mohu využít vaše fotografie, reference, zpětné vazby apod. a to do doby, než souhlas sami odvoláte. Vaše osobní údaje si ponechávám po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší dobu k jejich uchování nebo jsme v konkrétních případech neuvedli jinak.
Pokud mi nechcete poskytnout svoji adresu, mail a a telefon, nemohu naplnit vaši internetovou objednávku. Omlouvám se. V takovém případě vám doporučím vypravit se do nějakého kamenného obchodu bez bezpečnostní kamery, kde můžete platit v hotovosti a zcela anonymně bez poskytnutí jakýchkoli osobních údajů a záznamu svého nákupu. Díky za pochopení.

Cookies

Při procházení našich webových stránek zaznamenávám vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věřím, že díky tomu vám mohu nabídnout ještě lepší služby.

Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě vašeho souhlasu.  Používání cookies můžete na svém počítači zakázat - tak můžete procházet web Látkovky.cz i bez cookies.

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě našich webových stránek stahují do Vašeho zařízení. Soubory cookies se následně při každé další návštěvě odesílají zpět na webovou stránku nebo jinou webovou stránku, která je rozpozná. 

 

Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují efektivní navigaci mezi webovými stránkami, zapamatování si Vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele. Dokážou také zajistit, aby reklamy zobrazované on-line byly lépe přizpůsobené Vaší osobě a Vaším zájmům.

 

Na webových stránkách používáme následující cookies (tento text tady musí být - omlouvám se, pokud mu nerozumíte, já taky ne, a cookies aktivně nevyužívám, protože se věnuji spíš plenkám a vzdělávání, než analytice, ach jo. Markéta, Látkovky.cz):

  • Nezbytné cookies: jsou zapotřebí k provozu webových stránek, umožňují například přihlásit se do zabezpečených částí stránek a další základní funkčnosti stránek. Tato kategorie cookies se nedá zakázat.
  • Analytické/statistické cookies: umožňují nám například rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak naši návštěvníci používají webové stránky. Pomáhají nám zlepšovat způsob, jakým stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.
  • Reklamní cookies: používají se ke sledování preferencí a umožňují zobrazit reklamu a další obsah, které nejlépe odpovídají vašemu zájmu a online chování. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.

Upozorňujeme, že třetí strany (včetně např. poskytovatelů externích služeb) mohou rovněž používat cookies a/nebo přistupovat k údajům shromažďovaným cookies na webových stránkách.

Další informace o cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře.

Souhlas může být vyjádřen prostřednictvím zaškrtávacího políčka obsaženého v tzv. cookie liště. Soubory cookies můžete i následně v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých.

Další informace o správě cookies v jednotlivých prohlížečích naleznete na následujících odkazech:

 Zabezpečení a ochrana osobních údajů

Chráním osobní údaje v maximální možné míře pomocí moderních technologií, které odpovídají stupni technického rozvoje. Chráním je tak, ako kdyby byly moje vlastní (ačkoli vy znáte díky DIČ i moje rodné číslo - chráním vaše data lépe, než moje rodné číslo stát). Přijala jsme a udržuji veškerá možná (aktuálně známá a mě dostupná) technická a organizační opatření, která zamezují zneužití, poškození nebo zničení vašich osobních údajů. 

Předání osobních údajů třetím osobám

K vašim osobním údajům mají přístup zaměstnanci, kteří se podílejí na expedici vašich objednávek a moji spolupracovníci. Pro zajištění konkrétních zpracovatelských operací, které nedokážu zajistit vlastními silami, využívám služeb a aplikací zpracovatelů, kteří umí data ochránit ještě lépe než já, na dané zpracování se specializují. Jsou to následující poskytovatelé:

  • provozovatel aplikace pro komunikaci, web a fakturaci,
  • provozovatel aplikace pro e-mailovou komunikaci a zákaznickou podporu,
  • Facebook, Google,
  • poskytovatelé účetního a daňového poradenství,
  • poskytovatelé IT služeb a hostingu včetně cloudových uložišť,
  • poskytovatelé asistenčních služeb pro zákaznickou podporu,
  • poskytovatelé platebních brán (poskytovatelé platebních karet),
  • poskytovatelé právních služeb, advokáti,
  • poskytovatelé tiskových a poštovních služeb,
  • partneři spolupracující s námi ve speciálních akcích pro klienty.

Je možné, že se v budoucnu rozhodnu využít další aplikace či zpracovatele, pro usnadnění a zkvalitnění zpracování a lepších služeb pro vás. Slibuji, že v takovém případě při výběru budu na zpracovatele klást minimálně stejné nároky na zabezpečení a kvalitu zpracování, jako na sebe. 

Předávání dat mimo Evropskou unii

Data zpracovávám v Evropské unii nebo v zemích, které zajišťují odpovídající úroveň ochrany na základě rozhodnutí Evropské komise. 

Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

V souvislosti s ochranou osobních údajů máte řadu práv. Pokud budete chtít některého z těchto práv využít, prosím, kontaktujte mne prostřednictvím e-mailu: marketa@latkovky.cz.

Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránkou se zásadami zpracování osobních údajů. A jestli to tady čtete, zkuste zadat do objednávky kod gdpr, ať vím, že jsem tohle nesepisovala jen pro úředního šimla, ale fakt to někdo čte. Díky právu na přístup mě můžete kdykoli vyzvat a já udělám vše, abych vám doložila ve lhůtě 14 dní, jaké vaše osobní údaje zpracováváme a proč. Pokud se u vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.

Právo na omezení zpracování

Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud se domníváte, že zpracovávám vaše nepřesné údaje, domníváte se, že provádím zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud vznesete námitku proti zpracování. Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování. (Např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.)

Právo na přenositelnost

Pokud byste chtěli své osobní údaje vzít a přenést k někomu jinému, budeme postupovat stejně jako při využití práva na přístup - jen s tím rozdílem, že vám informace dodám elektronicky. Tady potřebuji alespoň 30 dní.

Právo na výmaz (být zapomenut)

Vaším dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Nechci na vás zapomenout, ale pokud si to budete přát, máte na to právo. V takovém případě vymažu veškeré vaše osobní údaje ze svého systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebuji 30 dní. V některých případech jsme vázáni zákonnou povinností, a např. musím evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smažu všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu vás budu informovat na e-mail.

Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

Pokud máte pocit, že s vašimi údaji nezacházím v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budu vám vděčna, pokud se nejprve obrátite přímo na mě, abych s tím mohla něco udělat a napravit vaši nepohodu a vysvětlit případná domělá (doufám! fakt se snažím dělat všechno správně!) pochybení.   

Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení

E-maily s inspirací ze světa látkových plenek, články či produkty a službami vám zasílám jen tehdy, pokud jste mým zákazníkem - tj. pokud jste u mě registrováni a chcete tyto informace zasílat, nebo pokud jste si ode mne koupili (i bez peněžního plnění), některý z mých e-booků.  Jste-li můj zákazník, pak vám posílám maily na základě mého oprávněného zájmu. Pokud zákazníkem ještě nejste, posílám vám je jen na základě vašeho souhlasu. V obou případech můžete ukončit odběr našich e-mailů stisknutím odhlašovacího odkazu v každém zaslaném e-mailu. U databáze z e-shopu se odhlásíte zadáním vašeho e-mailu do políčka Newsletter v pravém dolním rohu na homepage.   

Mlčenlivost

Dovoluji si Vás ujistit, že moji zaměstnanci i spolupracovníci, kteří budou zpracovávat Vaše osobní údaje, jsou povinni zachovávat mlčenlivost o osobních údajích a o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení Vašich osobních údajů. Tato mlčenlivost přitom trvá i po skončení závazkových vztahů s námi. Nepředávám vaše údaje žádné třetí straně jen tak bez účelu. Vaše data jsou u mě v bezpečí. 

A co ještě?

Já jsem na Látkovky.cz jmenovaný pověřenc pro ochranu osobních údajů. Ačkoli funkce svačinářky a taxikářky pro děti mě vytěžuje významně víc, neznamená to, že to beru na lehkou váhu! 

V Látkovky.cz nedochází k rozhodování na základě automatického zpracování či profilování. 

Pokud byste měli k osobním údajům otázky, kontaktujte mne na e-mailové adrese marketa@latkovky.cz nebbo zavolejte na telefon 777 870 898. Ale spíš, než povídáním  o cookies s vámi ráda strávím čas tím, že vám třeba poradím, jak naložit s látkovými plenkami třeba pokud je chcete používat jen na doma a nevíte si rady, jak je prát, když nedáte co dva dny plnou pračku.

Tyto zásady zpracování osobních údajů platí od 1.1.2022 a nahrazují předchozí Ochranu osobních údajů.

***

Doufám, že nám společně bude pořád dobře a budu vás provázet světem látkových plen. I když tenhle článek vypadá hrozně složitě a je to dost úřednické ptydepe. Látkovky.cz tu vždycky byly proto, aby vás vedly světem látkových plen. Tak snad to společně dokážeme.

Vaše

PODPIS-MARKETA-BILA

 

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 1.1.2022 a nahrazují předchozí verze.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení